gutka94

gutka94

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Bananowiec 43

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Słynny bananowiec z dodatkiem jabłek.

Bananowiec 43 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bananowiec 43

 

Sposób przygotowania:

Bananowiec 43
Białka ubić na pianę, dodając cukier. Następnie dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać łyżeczką. Upiec biszkopt. Masa: Z mleka, cukru, mąki pszennej i ziemniaczanej ugotować budyń i przestudzić. Banany zmiksować, dodać sok z cytryny. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń i zmiksowane banany oraz starte na tarce jabłka. Wymieszać. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Przełożenie: biszkopt - masa - pokrojone w plastry banany zalać tężejącymi galaretkami. Smacznego!
Bananowiec 43
Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem i pieczemy biszkopt.
Bananowiec 43
Margarynę ucieramy z budyniem, dodajemy banany, jabłka i sok z cytryny.
Bananowiec 43
Upieczony biszkopt smarujemy przygotowaną masą.
Bananowiec 43
Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i zalewamy tężejącymi galaretkami.