Sposób przygotowania:
Bananowiec na zimno
Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Banany obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie żółtka ucieramy z cukrem waniliowym oraz miękkim masłem. Masę łączymy z tężejącymi galaretkami oraz bananami, przekładamy do tortownicy. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masa dobrze stężała.
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 1 szklance wody, odstawiamy, aby lekko stężała. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę bananową. Schładzamy w lodówce.
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 1 szklance wody, odstawiamy, aby lekko stężała. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę bananową. Schładzamy w lodówce.