Sposób przygotowania:
Bananowiec bez pieczeniaETAP 1:
Tortownicę o średnicy 20-22cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. 2 szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier i przelać na gotujące się mleko. Gotować aż zgęstnieje mieszając cały czas. Wystudzić. Zmiksować z miękkim masłem i mlekiem w proszku.
1/3 masy rozsmarować na herbatnikach. Na kremie ułożyć cienkie plasterki banana. Przykryć herbatnikami. Znów wyłożyć porcję kremu i plasterki banana. Przykryć herbatnikami, rozsmarować resztę kremu i plasterki banana.
Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić i zalać ciasto. Schłodzić w lodówce przez co najmniej kilka godzin.
SylaUla
WanilioweImprowizacj
SylaUla napisał(a):