Sposób przygotowania:
Bananowo-czekoladowa przyjemność
Wszystkie skladniki ciasta nalesnikowego przelozyc do duzej miski i zmiksowac na gladka mase. Ciasto cienko rozprowadzic na natluszczonej lekko patelni i smazyc na zlocisty, rumiany kolor. Gdy nalesniki sa gotowe, odstawic do odparowania i przygotowac nadzienie. Banany obrac ze skorki i poodcinac koncowki. Pokroic w cienkie plasterki i przelozyc na patelnie z odrobina masla. Smazyc na patelni z odrobina cynamonu, az wszystkie kawalki ladnie sie w nim obtocza i uzyskaja konsystencje papki. Gdy nadzienie jest juz gotowe ulozyc je na polowie nalesnikow, nalesniki zwinac w ruloniki, badz zlozyc w trojkaty i zapiec na patelni z odrobina masla. Gotowy przysmak polac naturalnym jogurtem, posypac rodzynkami i starta czekolada. Zamiennie z bananami mozna stosowac rowniez inne owoce; ja czesto wykorzystuje brzoskwinie, gruszki i maliny:).
A.B.
wioletta_koziel
msewka
Fajnie,bo dzięki temu następnym razem będę mieć gotowy przepis do wypróbowania.
5 ode mnie i mojej córki.
iwi69
wioletta_koziel
yola