misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Banany na gorąco w syropie klonowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Banany na gorąco w syropie klonowym z orzechami....

Banany na gorąco w syropie klonowym

Składniki:

Banany na gorąco w syropie klonowym

 

  • 40 g masła
  • 6 bananów, pokrojonych ukośnie w grube plastry
  • 6 łyżek syropu klonowego
  • 25 g orzechów pecan, delikatnie prażonych
  • wiórki czekoladowe do przybrania
  • serek homogenizowany, jogurt naturalny lub lody waniliowe jako dodatek

Sposób przygotowania:

Banany na gorąco w syropie klonowym
Rozpuścić masło na dużej patelni. Plasterki banana smażyć minutę na średnim ogniu, po obu stronach. Wlać syrop klonowy i smażyć kolejne 1-2 minuty, aż plasterki będą miękkie. Plasterki bananów rozłożyć do czterech miseczek. Dodać orzechy i posypać czekoladą. Podawać z serkiem, jogurtem lub lodami.

Tagi:

lody