Sposób przygotowania:
banany w piance
banany obieramy i kroimy na pół wzdłuż a później jeszcze na pół ( cyzli wychodzą ćwiarti )
polewamy każdą ćwiartkę banana polewą czkoladową . Odkładamy do lodówki by zastygła czekolada na bananach.
Na spód blachy układamy ścisło biszkopty namoczone w mleku lub kawie.
Na biskopty kładziemy banany w zastygniętej czekoladzie obok siebie .
Kremówki ubijamy na sztywno . we wrzątku rozrabiamy 2 galaretki. studzimy , i wstawiamy do lodowki by troszkę się zsiadła.
Tężącą galaretkę porcjami dodawać do ubitej śmietany. Miskujemy jeszcze przez ok 5 minut. Wykładamy naszą piankę na banany . Trzemy na to gorzką czekoladę . Wkładamy na kilka godzin do lodówki,
Smacznego
polewamy każdą ćwiartkę banana polewą czkoladową . Odkładamy do lodówki by zastygła czekolada na bananach.
Na spód blachy układamy ścisło biszkopty namoczone w mleku lub kawie.
Na biskopty kładziemy banany w zastygniętej czekoladzie obok siebie .
Kremówki ubijamy na sztywno . we wrzątku rozrabiamy 2 galaretki. studzimy , i wstawiamy do lodowki by troszkę się zsiadła.
Tężącą galaretkę porcjami dodawać do ubitej śmietany. Miskujemy jeszcze przez ok 5 minut. Wykładamy naszą piankę na banany . Trzemy na to gorzką czekoladę . Wkładamy na kilka godzin do lodówki,
Smacznego