Sposób przygotowania:
Banoffee czy słodka rozpusta
Herbatniki i ciasta piernikowe miksujemy razem z masłem w blenderze ( można też rozpuścić masło, herbatniki pokruszyć i zalać je lekko przestudzonym masłem ). Masą miasteczkową wykładamy spód tortownicy i wkładamy ją na 30 minut do lodówki. Kiedy spód stężeje na ciasto wylewamy masę kajmakową, na nią rozkładamy pokrojone w plasterki banany. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę , dodajemy cukier puder i sok z limonki. Kiedy śmietana będzie już ubita, dodajemy rozpuszczoną żelatynę ( zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu ).Ubitą śmietanę rozkładamy na bananach. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem ciasto dekorujemy startą czekoladą. Ciasto to można przygotować również w szklaneczkach lub w słoiczkach, wtedy będzie łatwiej schować sobie jedną szklaneczkę na później.