Sposób przygotowania:
Tarta banofee
Zacznij od przygotowania ciasta.Składniki na ciasto zagnieć szybko,owiń folią spożywczą i schładzaj w lodówce 60 min.Po tym czasie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim uprzednio przygotowaną foremkę do tarty,nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.Piecz przez 30 minut. Teraz przygotuj nadzienie.Dwa banany zmiksuj z mlekiem.Cukier trzcinowy podgrzej na suchej patelni.Gdy zacznie się topić wlej banany z mlekiem.Zagotuj tą mieszaninę nie mieszając jej.Gotuj na małym ogniu do momentu gdy masa zgęstnieje (około 10 minut).Zdejmij masę z ognia i przelej ją na upieczony spód,pozostaw do wystygnięcia. Pokrój pozostałe dwa banany i ułóż na wystudzonej masie bananowej.Śmietankę ubij na sztywno z cukrem i kawą,wyłóż na wierzch tarty.Czekoladę rozpuść mikrofalówce,rozsmaruj na blaszce,wstaw do zamrażarki na kwadrans.Za pomocą ostrego noża zeskrob czekoladowe wióry i posyp nimi ciasto.Smacznego :)
kalia