beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Baranina na ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Baranina na ostro

Składniki:

Baranina na ostro

 

Sposób przygotowania:

Baranina na ostro
Kość udźca wyluzować, udziec naszpikować posiekanymi kawałeczkami czosnku, następnie natrzeć sokiem z  cytryn, osypać pieprzem i  ziołami. Pozostawić na 2  godziny. Udziec zesznurować, zawinąć w  folię aluminiową i  piec przez półtorej godziny w  temp. ok. 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z  folii, usunąć sznurek, udziec pokroić na plastry i  ułożyć na talerzu. Polać sosem z  pieczenia. Podawać z  ziemniaczkami i  surówką.

Tagi:

mięso danie