oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Baranina smażona z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam baranina smażona z cebulą.

Baranina smażona z cebulą

Składniki:

Baranina smażona z cebulą

 

  • 20 dag baraniny
  • 20 dag małych cebulek
  • 5 dag łoju kurdiucznego
  • sól
  • pieprz
  • dowolna zielenina do smaku

Sposób przygotowania:

Baranina smażona z cebulą
Tłustą baraninę pokroić na kawałki, po czym położyć na patelnię i dodać trochę gorącej wody. Smażyć, dopóki mięso się nie przyrumieni, a łój się nie roztopi. Następnie dołożyć obrane cebulki (wielkości orzecha włoskiego), całość posolić, popieprzyć i udusić pod przykryciem. przed podaniem baraninę posypać zieleniną. Potrawę tę najlepiej jest przygotować w pojedynczych porcjach na małych patelenkach i w nich podawać na stół.