oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Baranina z suszonymi morelami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać baraninę polaną sosem, który wytworzył się w trakcie duszenia. Posiekaną natkę pietruszki podaje się oddzielnie.

Baranina z suszonymi morelami

Składniki:

Baranina z suszonymi morelami

 

  • 30 dag baraniny
  • 10 dag cebuli
  • 3 dag masła
  • 3 dag przecieru pomidorowego
  • 2 dag suszu morelowego
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Baranina z suszonymi morelami
Mięso pokroić na niewielkie kawałki, zalać gorącą wodą, przykryć pokrywką i ugotować na małym ogniu na półmiękko, systematycznie zdejmując szumowinę. Wywar przecedzić, a kawałki mięsa obsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojoną i przesmażoną cebulę, przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz uprzednio namoczony susz morelowy, wlać trochę wywaru i wszystkie produkty udusić.

Tagi:

mięso danie