Sposób przygotowania:
Barbie w torcie
Żelatynę moczymy w wodzie i podgrzewamy. Umyte truskawki miksujemy na jednolitą miazgę. Nieco truskawkowej miazgi łączymy z żelatyną. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając cukier i mieszamy z resztą miazgi. Wszystkie spody biszkoptowe układamy jeden na drugim i ścinamy boki tak, żeby powstał kształt obszernej spódnicy. W środku wycinamy nożem otwór. Zdejmujemy wszystkie spody, z wyjątkiem najniższego, nasączmy go sokiem pomarańczowym i smarujemy jego górną warstwę masą truskawkowo - śmietankową. Następnie układamy kolejny spód, nasączamy go, smarujemy i tak aż do ostatniego spodu. Całą tortową spódnicę smarujemy dookoła masą i schładzamy w lodówce. Potem nogi lalki owijamy folią do takiej wysokości, jaka ma tort, i wstawiamy pośrodku w wycięty wcześniej otwór. Spódnicę ozdabiamy marcepanowymi kwiatkami i listkami z czekolady. SMACZNEGO !
marietta