Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Barszcz a la ukraiński

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Warzywa mieszane i buraki umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi

Barszcz a la ukraiński

Składniki:

Barszcz a la ukraiński

 

  • 15 dag buraków
  • 15 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka)
  • 10 dag cebuli
  • 15 dag pomidorów
  •  4 łyżki posiekanej natki pietruszki z koperkiem
  • sok cytrynowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Barszcz a la ukraiński
Warzywa mieszane i buraki umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, razem z warzywami włożyć do garnka z wrzącą wodą i ugotować pod przykryciem do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Pokrajać w cienkie cząstki, dodać do ugotowanej zupy razem z zieleniną. przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać od razu traktując ją jako danie warzywne.

Tagi:

buraki