Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Piątkowy barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Piątkowy barszcz biały podany z twarogiem, jajkiem i ziemniaczkami

Piątkowy barszcz biały Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piątkowy barszcz biały

 

Sposób przygotowania:

Piątkowy barszcz biały
Młode ziemniaczki skrzybiemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz ziele angielskie i łyżeczkę soli, zagotowujemy, nastepnie wlewamy zaczyn barszczowy i na wolnym ogniu gotujemy przez 3 – 4 minut, do miseczki wlewamy około 6 – 7 łyżek barszczu, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, tak przygotowaną śmietaną zalewamy barszcz, następnie wbijamy całe jajko i roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem oraz białym twarogiem i ugotowanymi młodymi ziemniaczkami.
Piątkowy barszcz biały
do garnka wlewamy wodę dodajemy ziele czosnek i sól - zagotowujemy
Piątkowy barszcz biały
przygotowujemy około 250 ml barszczu - zaczynu
Piątkowy barszcz biały
do barszczu dodajemy rozrobioną śmietanę
Piątkowy barszcz biały
do barszczu wbijamy jajko i roztrzepujemy je