Sposób przygotowania:
Barszcz burakowy jarski.
Namoczone grzyby i włoszczyznę zalać wodą,osolić i powoli gotować,dodać zrumienioną cebulę.Osobno upiec lub ugotować w
łupinach dobrze wyszorowane,opłukane buraki..Gdy są miękkie,od-
-cedzić,zetrzeć na grubej tarce,włożyć do przecedzonego wywaru i
zagotować.Barszcz przyprawić do smaku roztartym czosnkiem,cukrem i pieprzem.Podawać z fasolą perłową,lub "jaś",jajami na twardo czy też kaszą gryczaną.
łupinach dobrze wyszorowane,opłukane buraki..Gdy są miękkie,od-
-cedzić,zetrzeć na grubej tarce,włożyć do przecedzonego wywaru i
zagotować.Barszcz przyprawić do smaku roztartym czosnkiem,cukrem i pieprzem.Podawać z fasolą perłową,lub "jaś",jajami na twardo czy też kaszą gryczaną.