zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Czysty barszcz jest doskonały do krokietów pasztecików czy uszek. Ugotowany na samych warzywach, smakuje równie dobrze.

Barszcz czerwony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony

 

  • kości wędzone około 50 dag
  • 3-4 buraki
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • ½ l barszczu kiszonego
  • Kminek
  • 4 ząbki czosnku
  • 6-8 ziarenek pieprzu czarnego
  • 2 listki laurowe
  • 4 kulki ziela ang.
  • sól i pieprz mielony do smaku

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
Kości płuczemy i zalewamy zimną wodą, około 2 i pół litra. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, buraki kroję w plastry. Następnie przyprawy i gotujemy , około 40 -50 minut.

Po tym czasie wyciągamy kości i przecedzamy barszcz przez sitko. Wlewamy barszczyk kiszony, doprawiamy do smaku i podajemy. Nie gotuję już barszczu, bo straci piękny czerwony kolor.
Barszcz czerwony
Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, buraki kroję w plastry.
Barszcz czerwony
Następnie przyprawy i gotujemy , około 40 -50 minut.
Barszcz czerwony
Po tym czasie wyciągamy kości i przecedzamy barszcz przez sitko.
Barszcz czerwony
Wlewamy barszczyk kiszony, doprawiamy do smaku i podajemy.