lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Barszcz czerwony..

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny barszcz czerwony na niedzielny obiadek.

Barszcz czerwony..

Składniki:

Barszcz czerwony..

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony..
Buraki, marchewki, pietruszkę oraz seler obrać i umyć. Umyte warzywa pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i wszystko razem zagotować. Do gotujących się warzyw dodać przyprawy do smaku : po kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, trochę soku z cytryny, sól, pieprz, cukier ( doprawić według własnego uznania). Dodać do tego obraną cebulę i ząbki czosnku. Całość można też doprawić suszonymi, pokrojonymi warzywami albo suszonymi grzybami. jednego buraka dobrze jest strzeć na tarce i dodać do zupy w celu uzyskania fajnego, czerwonego koloru. Całość odcedzić. Najlepiej podawać zupę dzień później. Barszcz czerwony najlepiej smakuje z uszkami, krokietem, pasztecikami.