wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Barszcz czerwony proponuję podawać z ziemniakiem lub jajkiem jak kto woli. Idealny na chłodniejsze dni.

Barszcz czerwony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
Do garnka wkładamy kości wędzone, dodajemy warzywa i zalewamy woda . Przyprawiamy. Gotujemy ok 1-1.5 godz. 
Buraczki obieramy i kroimy w kosteczkę taką nie za mała ani nie za dużą. Następnie wkładamy buraki do gotującego się wywaru gotujemy ok 20 min.

Na koniec gotowania wlewamy ocet i dodajemy pieprz. Można dodać także dla uzyskania ładnego koloru koncentrat buraczany. 
Barszcz czerwony
do garnka wkładamy kości wędzone warzywa i przyprawiamy
Barszcz czerwony
buraczki czerwone obieramy i kroimy w kosteczkę
Barszcz czerwony
do wywaru dodajemy pokrojone buraczki w kostkę
Barszcz czerwony
na koniec dodajemy ocet i pieprz do smaku