Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z krokietami
Zpodanych skladnikow zrobic ciasto nalesnikowe,odstawic na pare minut.Usmazyc nalesniki. Na patelni podsmazyc drobno posiekana cebule,dodac mielone,lekko podsmazyc,przestudzic.Dodac jajko,sol,pieprz i wymieszac. Robic krokiety .Zwilzyc woda i obtoczyc w bulce tartej.Smazyc na oleju z maslem. Dzien wczesniej obrane,pokrojone buraczki,czosnek i jedna cebule zalac przegotowana woda.Nastepnego dnia dodac listek,ziele,sol,pieprz i gotowac na malym ogniu okolo 30min.Potem utrzec dwa surowe buraczki,wsypac cukier do smaku,wlac sok z cytryny, i z 5-10 min na malutkim ogniu pogotowac.Przelac przez sito do drugiego garnka,dosmaczyc.Na patelni podsmazyc na lyzeczce oleju drobno posiekana cebule i jak sie zezloci przez sitko wlac tylko pachnacy olej do barszczu.
ewa19614
luna
góralka
msewka