grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Książka Kucharska: Idealny barszcz czerwony

Barszcz czerwony z krokietami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Barszcz czerwony z krokietami.

Barszcz czerwony z krokietami

Składniki:

Barszcz czerwony z krokietami

 

  • Ciasto nalesnikowe:maka,jajko,mleko,woda gazowana,sol
  • Farsz:
  • mieso mielone
  • cebula
  • lyzka oleju
  • jajko
  • sol,pieprz

 

 

  • Barszcz:
  • buraki-okolo1kg
  • 2cebule
  • 3-4 zabki czosnku
  • ziele,listek,pieprz,sok z cytryna
  • ewentualnie troche cukru do smaku.

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z krokietami
Zpodanych skladnikow zrobic ciasto nalesnikowe,odstawic na pare minut.Usmazyc nalesniki. Na patelni podsmazyc drobno posiekana cebule,dodac mielone,lekko podsmazyc,przestudzic.Dodac jajko,sol,pieprz i wymieszac. Robic krokiety .Zwilzyc woda i obtoczyc w bulce tartej.Smazyc na oleju z maslem. Dzien wczesniej obrane,pokrojone buraczki,czosnek i jedna cebule zalac przegotowana woda.Nastepnego dnia dodac listek,ziele,sol,pieprz i gotowac na malym ogniu okolo 30min.Potem utrzec dwa surowe buraczki,wsypac cukier do smaku,wlac sok z cytryny, i z 5-10 min na malutkim ogniu pogotowac.Przelac przez sito do drugiego garnka,dosmaczyc.Na patelni podsmazyc na lyzeczce oleju drobno posiekana cebule i jak sie zezloci przez sitko wlac tylko pachnacy olej do barszczu.