sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Barszcz czerwony czysty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepysznie smakuje z krokietami lub uszkami

Barszcz czerwony czysty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony czysty

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony czysty
Mięso myjemy i zalewamy woda. Dodajemy umyte i obrane warzywa, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Buraki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy do bulionu. Całość gotujemy około 10 minut. Dodajemy kwasek cytrynowy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Zagotowujemy. Smacznego
Barszcz czerwony czysty
Mięso myjemy i zalewamy wodą. Dodajemy warzywa i gotujemy
Barszcz czerwony czysty
Buraki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce
Barszcz czerwony czysty
Buraki dodajemy do bulionu i gotujemy do miękkości
Barszcz czerwony czysty
Barszcz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem