mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Barszcz czerwony czysty jarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Pyszny barszcz najlepiej do picia

Barszcz czerwony czysty jarski

Składniki:

Barszcz czerwony czysty jarski

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony czysty jarski
Zagotowujemy 1,5 litra wody z liściem laurowym i zielem angielskim. Warzywa kroimy w kawałeczki i dorzucamy do gotującego sie wywaru. Gotujemy na małym ogniu ok. pół godziny. w tym czasie buraczki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Wywar odcedzamy z warzyw i dodajemy buraczki, dolewamy pół litra wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości i znów odcedzamy barszcz tym razem z buraczków. Przyprawiamy wedle uznania