lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

barszcz czerwony na domowym zakwasie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

barszcz czerwony na domowym zakwasie

barszcz czerwony na domowym zakwasie

Składniki:

barszcz czerwony na domowym zakwasie

 

  • kwas buraczany:
  • 4 buraki
  • kromka razowego chleba
  • 6 szkl wody

 

Sposób przygotowania:

barszcz czerwony na domowym zakwasie
obierz 4 buraki,poprzekrawaj je i zalej przegotowaną letnią wodą.do zakwasu dodaj kromkę razowca i odstaw zakwas na minimum 4 dni w ciepłe miejsce. zagotuj bulion,wrzuć do niego pokrojone buraki lub ewentualnie starte na tarce,Gotuj je przez kwadrans następnie wlej kwas buraczany.Całość gotuj kolejny kwadrans,dopraw zupę solą,pieprzem,zabiel śmietaną i podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.