MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Barszcz czerwony na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny barszcz wzmacniający organizm w chłodne jesienne dni.

Barszcz czerwony na wędzonce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz czerwony na wędzonce

 

  • 200g boczku surowego wędzonego
  • 4 małe buraczki
  • 2 ząbki czosnku
  • kostka warzywna
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka octu winnego
  • majeranek
  • 2 liście laurowe

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony na wędzonce
Buraczki myjemy, obieramy i kroimy na osiem części.Czosnek obieramy i kroimy na pół.Do garnka wlewamy 1,5 l wody ,dodajemy kostkę, sól, pieprz,liście laurowe, majeranek i pokrojone buraczki, gotujemy wszystko razem przez 40 minut. Boczek kroimy w małą kostkę Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy boczek, smażymy przez 10 minut , mieszając.Usmażony boczek przekładamy do garnka z buraczkami , mieszamy i gotujemy przez 5 minut.Wyłączamy gaz i dodajemy ocet winny,mieszamy i podajemy gorący z uszkami i buraczkami.
Barszcz czerwony na wędzonce
Etap 1