Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny barszczyk ugotowany na warzywnym wywarze.

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym
Buraki, cebulę, seler, pietruszkę, marchewki, por i czosnek obrać, umyć, zalać 1,5 litra wody. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać ocet. Kiedy warzywa będą miękkie przyprawić do smaku solą, kucharkiem i pieprzem. Wyjąć warzywa. Barszcz podawać z uszkami lub krokietem.
Barszcz czerwony na wywarze warzywnym
Obrane warzywa zalewamy wodą i gotujemy.
Barszcz czerwony na wywarze warzywnym
Dodajemy ocet i przyprawy do smaku a miękkie warzywa wyjmujemy.