Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony- podstawowy
Buraki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Jabłka kroimy w cząstki , dodajemy do buraków i zalewamy letnią wodą.
Następnie dodajemy śliwki, pokrojone w kosteczkę marchewkę, pietruszkę, cebulę i czosnek oraz ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy na najmniejszym ogniu 30 minut.
Dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wstawiamy do lodówki na noc.
Po tym czasie odcedzamy warzywa. Barszcz należy przed podaniem podgrzewać nie pozwalając aby się zagotował.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy śliwki, pokrojone w kosteczkę marchewkę, pietruszkę, cebulę i czosnek oraz ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy na najmniejszym ogniu 30 minut.
Dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wstawiamy do lodówki na noc.
Po tym czasie odcedzamy warzywa. Barszcz należy przed podaniem podgrzewać nie pozwalając aby się zagotował.
Smacznego ;)