Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami
Groszek i fasolę należy ugotować, ale nie rozgotować. Marchewkę kroimy w kosteczkę i również gotujemy. Kurczaka kroimy w kostkę. Polewamy odrobiną sosu sojowego i podsmażamy na oliwie. Zdejmujemy z patelni.
Cebulę kroimy w półpiórka i podsmażamy. Dodajemy do niej mięso, marchewkę, fasolę, groszek i odcedzoną na sitku kukurydzę, oraz pokrojonego w kawałeczki ananasa. Wszystko razem dusimy około piętnastu minut. Sos sojowy, mąkę, ocet, ketchup i cukier mieszamy z sokiem ananasowym. Powinien nam powstać gładki sos. Przelewamy na patelnię z mięsem i warzywami.
Chwilę podgrzewamy, aby sos nam zgęstniał. Gotowe danie najlepiej smakuje z ryżem.
Cebulę kroimy w półpiórka i podsmażamy. Dodajemy do niej mięso, marchewkę, fasolę, groszek i odcedzoną na sitku kukurydzę, oraz pokrojonego w kawałeczki ananasa. Wszystko razem dusimy około piętnastu minut. Sos sojowy, mąkę, ocet, ketchup i cukier mieszamy z sokiem ananasowym. Powinien nam powstać gładki sos. Przelewamy na patelnię z mięsem i warzywami.
Chwilę podgrzewamy, aby sos nam zgęstniał. Gotowe danie najlepiej smakuje z ryżem.