OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Zupa wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzewająca, bogata w składniki zupa, idealna na chłodniejsze dni. Jest smaczna i pożywna, pięknie pachnie.

Zupa wielowarzywna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa wielowarzywna

 

Sposób przygotowania:

Zupa wielowarzywna
Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić. Wrzucić na rozgrzany olej i dusić pod przykryciem. Pieczarki obrać i drobno pokroić, dodać do mięsa.

Gdy woda odparuje dodać pokrojone w drobne kostki papryki. Mieszać co jakiś czas. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zalać wszystko bulionem. Doprowadzić do wrzenia.

Wsypać drobno posiekany brokuł. Gotować aż wszystko będzie miękkie.  
Zupa wielowarzywna
kurczaka oczyszczamy , przyprawiamy i podsmazamy
Zupa wielowarzywna
dodajemy pieczarki, a gdy woda odparuje, papryki
Zupa wielowarzywna
wszystko mieszamy i dusimy pod przykryciem
Zupa wielowarzywna
dodajemy ziemniaki , zalewamy bulionem i wsypujemy brokuł

Tagi:

warzywa zupa