paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Barszcz czerwony z białą fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny czerwony barszcz na domowym zakwasie z burakami i białą fasolką z puszki. Na pewno będzie smakował wszystkim domownikom.

Barszcz czerwony z białą fasolką

Składniki:

Barszcz czerwony z białą fasolką

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z białą fasolką
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, buraki również obrać i pokroić w kostkę. Żeberka opłukać i zalać wodą dodać włoszczyznę i ugotować bulion.

Do gotującego się bulionu dodać buraki i ziemniaki, gotować do miękkości warzyw. Dodać odsączoną z zalewy białą fasolkę i wlać zakwas do smaku.

Razem wszystko gotować około 5 minut. Barszcz wymieszać z zahartowaną śmietaną i doprawić przyprawami do smaku.