zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Barszcz czerwony z grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami.

Składniki:

Barszcz czerwony z grzybami.

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z grzybami.
Grzyby zalać pół litra wody i namoczyć na noc. Rano ugotować grzyby w tej samej wodzie, w której się moczyły. Obrane buraki pokroić w plasterki. Zalać 2 litrami wody. Do buraków dodać ziele angielskie. Wywar z buraków gotować 40 minut pod przykryciem. Przygotowany wywar z buraków przelać do wywaru z grzybów. Podgrzać. Przyprawić do smaku octem, cukrem, solą i pieprzem. Posypać szczyptą majeranku.