marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Barszcz na wywarze z ryb.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przyrządzić barszcz na jadalnych odpadkach rybnych,buraków,wło- -szczyzny i kwasu buraczanego,przecedzić wywar,doprawić i podawać z fasolką.

Barszcz na wywarze z ryb.

Składniki:

Barszcz na wywarze z ryb.

 

  • 30 dkg.jadalnych odpadków rybnych,
  • 25 dag.włoszczyzny,
  • 1 dkg.grzybów suszonych,
  • 11/2 l wody,
  • 50 dkg.buraków,
  • 1/4-1/2 l.kwasu buraczanego,
  • ząbki czosnku,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Barszcz na wywarze z ryb.
Przyrządzić barszcz na bazie jadalnych odpadków z ryby(mięsa,kręgosłupa,skóry) oraz buraków,kwasu buraczanego,włoszczyzny i suszonych grzybów..Po ugotowaniu j.w.
przecedzić wywar do drugiego garnka oraz doprawić zmiażdżonym czosnkiem,solą,pieprzem,cukrem,zamieszać i podawać z jajkami na twardo, fasolką "Jaś" lub perłową,a można też z pasztecikami.