pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Barszcz na wywarze z rybiej głowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niecodzienny barszcz czerwony z wywarze z rybich głów.

Barszcz na wywarze z rybiej głowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz na wywarze z rybiej głowy

 

  • głowa z ryby (może być karp) 2 szt.
  • buraki czerwone 2 duże
  • marchewka 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • kwas buraczany 1/4 l.
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Barszcz na wywarze z rybiej głowy
Niecodzienny barszcz czerwony z wywarze z rybich głów. Do garnka wrzucamy rybie głowy, pokrojoną marchewkę, pokrojone buraki czerwone, pokrojoną w ćwiartkę cebulę i dolewamy kwas buraczany. Gotujemy przez około 40 min. następnie przecedzamy wywar i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podajemy z jajkiem na twardo, bądź z ziemniakami. Smacznego!
Barszcz na wywarze z rybiej głowy
Gotujemy wszystko w garnku przez około 40 minut.
Barszcz na wywarze z rybiej głowy
Przecedzamy do osobnego garnka i przyprawiamy