Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1390]

Barszcz szczawiowy z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taki barszcz szczawiowy, również możemy podawać z ziemniakami

Barszcz szczawiowy z jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz szczawiowy z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz szczawiowy z jajkiem
Szczaw umyć, odsączyć pokrajać.
Zagotować wodę, do wrzącej i osolonej wody włożyć opłukane kości wieprzowe, gotować.
Ugotowane kości wyjąć, dodać do wywaru szczaw, chwilę gotować.
Mąkę roztrzepać ze śmietaną, dodać odrobinę gorącego wywaru, wymieszać, wlać do szczawiu, zagotować.
Barszcz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połowę, wyłożyć na talerze, zalać gorącym barszczem.
Podawać z pieczywem.
Barszcz szczawiowy z jajkiem
Barszcz szczawiowy podczas gotowania, został doprawiony mąką i śmietaną
Barszcz szczawiowy z jajkiem
Jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek, wyjęte na talerz