Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Barszcz wiejski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ten barszcz jest doskonaly nawet jesli postoi 2-3 dni w lodowce.

Barszcz wiejski

Składniki:

Barszcz wiejski

 

  • 2 marchewki
  • 2 cebule sredniej wielkosci
  • 6 niewielkich swiezych pomidorow(poza sezonem -3 lyzki przecieru pomidorowego)
  • 6 nieduzych burakow
  • mala glowka kapusty lub pol duzej
  • 3 lyzki masla
  • 8 szklanek rosolu z kurczaka lub przygotowanego z kostek rosoowych
  • pol szklanki gestej smietany
  • po lyzeczce posiekanego koperku i natki
  • sok z cytryny
  • sol
  • cukier

Sposób przygotowania:

Barszcz wiejski
Buraki ugotowac w skorce,potem obrac i zetrzec na tarce.Na tarce zetrzec rowniez marchew.Cebule posiekac.W duzym garnku stopic maslo.Dodac marchewke i cebule.Smazyc,az warzywa zmiekna.Nie rumienic.Poszatkowac drobno kapuste.Pomidory sparzyc i po zdjeciu skorki pokroic w gruba kostke.Rozdrobnione pomidory,buraki i kapuste wrzucic do marchewki i cebuli.Wlac rosol,lekko oslodzic i jesli trzeba dosolic.Gotowac co najmniej 45 min.Na koniec doprawic sokiem z cytryny,posypac koperkiem i natka.Podawac ze spora kropla smietany po srodku.