Barszcz z fasolą

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1526

Przyrządzić zupę według przepisu na opakowaniu lub rozpuścić koncentrat barszczu w 3

Barszcz z fasolą

Składniki:

Barszcz z fasolą

 

  • barszcz czerwony w proszku lub kilka łyżek koncentratu barszczu
  • puszka białej fasoli
  • kilka łyżek śmietany
  • szczypiorek
  • ewentualnie kwasek cytrynowy
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Barszcz z fasolą
Przyrządzić zupę według przepisu na opakowaniu lub rozpuścić koncentrat barszczu w 3 szklankach wrzątku. Fasolę z puszki przełożyć razem z zalewą do gorącej zupy. Zagotować, przyprawić, zabielić śmietaną. Podawać barszcz z dużą ilością posiekane go szczypiorku. 100 g - 70 kcal.