Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Barszcz z rzodkwią

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Buraki umyć, obrać i pokroić w paseczki, wrzucić do rondelka. Podobnie cebulę i

Barszcz z rzodkwią

Składniki:

Barszcz z rzodkwią

 

  • 3 buraki ćwikłowe
  • 20 dag białej kapusty
  • rzodkiew
  • cebula
  • szklanka śmietanki
  • koperek lub pietruszka
  • sól
  • 2 l wody

Sposób przygotowania:

Barszcz z rzodkwią
Buraki umyć, obrać i pokroić w paseczki, wrzucić do rondelka. Podobnie cebulę i kapustę. Warzywa zalać 1/2 szklanki gorącej wody i dusić około 15-20 minut. Następnie wlać pozostałą wodę i zagotować, później ostudzić. Rzodkiew pokroić na małe kawałeczki i zmieszać ze śmietanką, dodać do garnka z barszczem. Zupę doprawić solą do smaku i ostrożnie wymieszać. Barszcz posypać posiekanym koperkiem albo pietruszką.

Tagi:

buraki