Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Barszcz ze śledziem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest to bardzo stara zupa spożywana w okresie postnym

Barszcz ze śledziem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz ze śledziem

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ze śledziem
Zakwas możemy przygotować samemu lub kupić w sklepie - jeżeli chcemy przygotować samodzielnie to musimy to zrobić kilka dni wcześniej. Odmierzamy odpowiednią ilość wody i ją zagotowujemy w garnku razem z zakwasem. Migdały sparzamy (żeby nam się łatwiej obierały), obieramy i rozdrabniamy je. Śledzia lub filety śledziowe moczymy najlepiej przez całą noc w mleku. Do garnka z gotującą zupą wkładamy rozdrobnione migdały i kminek, chwilę całość gotujemy. Śledzia kroimy na mniejsze cząstki. Do garnka wkładamy śledzia i krótko gotujemy. Doprawiamy zupę do smaku. Na talerzy wykładamy ciepłego śledzia z zupy i zalewamy gorącą zupą. Smacznego :-)
Barszcz ze śledziem
Śledzia lub filety śledziowe moczymy najlepiej przez całą noc w mleku.
Barszcz ze śledziem
Odmierzamy odpowiednią ilość wody i ją zagotowujemy w garnku razem z zakwasem.
Barszcz ze śledziem
Migdały sparzamy (żeby nam się łatwiej obierały), obieramy i rozdrabniamy je.
Barszcz ze śledziem
Do garnka z gotującą zupą wkładamy rozdrobnione migdały i kminek, chwilę całość gotujemy.

Tagi:

śledzie