Sposób przygotowania:
Barszczyk czerwony z jajkiem.
Przygotować wywar na barszcz buraczany,czyli dać obrane,opłu-
-kane buraczki,por cały,pół selera,lubczyk,listki laurowe oraz parę
kulek ziela.Przykryć garnek pokrywką i gotować długo z godzinę.
Jajka ugotować na twardo,zalać zimną wodą i obrać ze skorupek,
a następnie pokroić w ćwiartki i kłaść na talerze.Barszczyk odcedzić i doprawić solą,pieprzem,maggi i buteleczką koncentratu
z buraków.Gotowy barszczyk nalewać do talerzy z ćwiartkami jaj-
-ek i posypać koperkiem po wierzchu.
-kane buraczki,por cały,pół selera,lubczyk,listki laurowe oraz parę
kulek ziela.Przykryć garnek pokrywką i gotować długo z godzinę.
Jajka ugotować na twardo,zalać zimną wodą i obrać ze skorupek,
a następnie pokroić w ćwiartki i kłaść na talerze.Barszczyk odcedzić i doprawić solą,pieprzem,maggi i buteleczką koncentratu
z buraków.Gotowy barszczyk nalewać do talerzy z ćwiartkami jaj-
-ek i posypać koperkiem po wierzchu.