Sposób przygotowania:
Batoniki
Przesianą mąkę, sól i cukier wsypać do miski; wymieszać. Dodać margarynę i całość posiekać, następnie szybko zagnieść ciasto. Kruche ciasto włożyć do formy o wymiarach 32x22 cm na której dnie znajduje się papier do pieczenia. Wałkujemy ciasto (jeżeli nie mamy odpowiedniego wałka to ciasto wałkujemy między dwoma kawałkami papieru do pieczenia i przenosimy do formy). Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem. Formę z ciastem wkładamy do lodówki na 40 minut. Następnie ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 25 minut (na złoty kolor). Ciasto zostawiamy w formie do wystudzenia. Mleko, masło, cukier, miód i kawę wkładamy do garnka o grubym dnie. Mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotować na niezbyt dużym ogniu tak długo aż masa będzie gęsta i będzie się ciągnąć. (ok.30 minut). Na upieczonym cieście równomiernie rozłożyć orzeszki i wylać karmel. Wyrównać powierzchnię i odstawić do ostygnięcia. Ostrym nożem pokroić ciasto na 20 kawałków (batoników). Polewę czekoladową (czekoladę) rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Boki i górę batoników zanurzamy w polewie lub czekoladzie i odkładamy do wyschnięcia na kratkę kuchenną. Pozostałą polewa możemy popisać batoniki. SMACZNEGO!