eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Batoniki mussli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne słodkie batoniki mussli domowej roboty.

Batoniki mussli

Składniki:

Batoniki mussli

 

  • 100 g. brązowego cukru
  • 2 szklanki płatków mussli
  • 100 g masła
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 20 g. bakalii
  • 50 g. migdałów
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Batoniki mussli
Najpierw na rozgrzanej patelni mieszamy ze sobą cukier brązowy i masło. Smażymy aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Cukier z masłem mieszamy razem z mussli, wiórkami kokosowymi, bakaliami, migdałami, miodem i cynamonem. Gotową masę przekładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni i pieczemy przez 30 minut. Od razu po wyjęciu z piekarnika kroimy póki ciepłe na prostokątne kawałki.
Smacznego!!!

Tagi:

bakalie