dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Batoniki z musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne i proste w przygotowaniu batoniki.

Batoniki z musli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Batoniki z musli

 

  • 25 dag musli z owocami tropikalnymi
  • 10 dag otrębów żytnich
  • 1/3 szkl brązowego cukru
  • 10 dag margaryny
  • 6 łyż miodu
  • 1 łyż kakao
  • 1/3 szkl pestek słonecznika
  • 1/3 szkl pestek dyni
  • płatki migdałowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Batoniki z musli
Margarynę rozpuszczamy. Dodajemy miód, kakao oraz cukier. Chwilę podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy otręby, musli oraz pestki. Dokładnie mieszamy. Do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy jeszcze ciepłą masę. Wyrównujemy i lekko ugniatamy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Następnie studzimy i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie kroimy w wąskie batoniki. Smacznego.
Batoniki z musli
Marrgarynę rozpuszczamy z cukrem, miodem i kakao.
Batoniki z musli
Musli mieszamy z tłuszczem, otrębami i pestkami.
Batoniki z musli
Caość dokładnie mieszamy i wykładamy do formy.
Batoniki z musli
Masę dokładnie wyrównujemy, pieczemy a następnie studzimy.

Tagi:

dynia