rafal1825

rafal1825

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Bawarskie knedle z bułek rafal1825

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste i smaczne danie na obiad

Bawarskie knedle z bułek rafal1825

Składniki:

Bawarskie knedle z bułek rafal1825

 

  • 4- 5 jajek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 litra letniego mleka
  • jedna natka pietruszki
  • 11- 12 czerstwych bułek ( 2- 3- dniowych)

Sposób przygotowania:

Bawarskie knedle z bułek rafal1825
PRZYGOTOWANIE:
1. Na początek czerstwe bułeczki rozdrabniamy na kawałki ( może być mikserem)
2. Następnie natkę pietruszki drobniutko siekamy. Do bułek natomiast dolewamy mleko, dodajemy sól i wcześniej przygotowaną natkę pietruszki i wbijamy jajka.Masę wyrabiamy bardzo dokładnie i formujemy z niej kuliste knedle.
3. W dużym garnku gotujemy wodę. Wkładamy powstałe knedle i gotujemy ok 25 minut na średnim ogniu.

Smacznego!!!