Sposób przygotowania:
Bawarskie knedle z bułek rafal1825
PRZYGOTOWANIE:
1. Na początek czerstwe bułeczki rozdrabniamy na kawałki ( może być mikserem)
2. Następnie natkę pietruszki drobniutko siekamy. Do bułek natomiast dolewamy mleko, dodajemy sól i wcześniej przygotowaną natkę pietruszki i wbijamy jajka.Masę wyrabiamy bardzo dokładnie i formujemy z niej kuliste knedle.
3. W dużym garnku gotujemy wodę. Wkładamy powstałe knedle i gotujemy ok 25 minut na średnim ogniu.
Smacznego!!!
1. Na początek czerstwe bułeczki rozdrabniamy na kawałki ( może być mikserem)
2. Następnie natkę pietruszki drobniutko siekamy. Do bułek natomiast dolewamy mleko, dodajemy sól i wcześniej przygotowaną natkę pietruszki i wbijamy jajka.Masę wyrabiamy bardzo dokładnie i formujemy z niej kuliste knedle.
3. W dużym garnku gotujemy wodę. Wkładamy powstałe knedle i gotujemy ok 25 minut na średnim ogniu.
Smacznego!!!