misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Bażant po przejściach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Po wierzchu kawałeczki zrumienionej słoninki nadobnie mu ponakładaj...

Bażant po przejściach

Składniki:

Bażant po przejściach

 

 

Sposób przygotowania:

Bażant po przejściach
Bażanta na sucho oskubaj, opal, opraw, wymyj, nasól, udka mu zawiąż albo zepnij. Słoninkę na cienko plastry porznij, bażanta nią dokoluśka owiń i grubą nicią obwiązać racz albo, jeśli wola, to go tylko tą słoninką gęsto naszpikuj. Wolno w piecu piecz, upieczonego rozbierz, a potym złóż i całości pozór nadaj mu, a jakoby zrośniętego na półmisek daj. Po wierzchu kawałeczki zrumienionej słoninki nadobnie mu ponakładaj, bułeczką zrumienioną na maśle polej, ostatek sosu w sosjerce podaj.