Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Befsztyk mielony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

idealna na niedzielny obiadek...

Befsztyk mielony

Składniki:

Befsztyk mielony

 

  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • sól
  • pieprz mielony
  • 10 dag cebuli
  • 2 dag mąki
  • 5 dag smalcu

 

Sposób przygotowania:

Befsztyk mielony
Do mięsa dodać 3 łyżki zimnej wody i przyprawy, masę dokładnie wyrobić. Cebulę pokroić w talarki, usmażyć na rumiano na tłuszczu i zdjąć z patelni. Z masy uformować okrągłe befsztyki grubości ok. 2 cm i lekko oprószyć mąką.Tłuszc rozgrzać silnie na patelni i usmażyć befsztyki na silnym ogniu z obydwu stron. Dodać cebulę, przykryć patelnię i dosmażyć mięso, które wewnątrz powinno zostac różowe. Podawać z ziemniakami, usmażoną cebulą i jarzyną z wody.

Tagi:

mięso