Sposób przygotowania:
Befsztyk po Amerykańsku
Dodatek:
Cebule obrać, przekroić na pół i kroić w pół krążki.
Patelnie wstawić na ogień wlać olej i włożyć pokrojoną cebulę. Gdy cebula będzie miękka to lekko ja po solić. Usmażoną cebule odstawić na bok.
Mięso:
Mielone włożyć do miski , po solić i po pieprzyć.
Cebule obrać i po kroić w małą kostkę i dodać do mielonego. Wszystko razem wymieszać i uformować w niewielkie lulki które lekko rozbić żeby od góry i od spodu były płaskie
Patelnie wstawić na ogień wlać olej i jak już będzie rozgrzany smażyć befsztyki.
W między czasie podgrzać wcześniej usmażoną cebulę.
Na talerzach ułożyć ziemniaki, następnie usmażone befsztyki i ułożyć na nich usmażoną cebule.
Cebule obrać, przekroić na pół i kroić w pół krążki.
Patelnie wstawić na ogień wlać olej i włożyć pokrojoną cebulę. Gdy cebula będzie miękka to lekko ja po solić. Usmażoną cebule odstawić na bok.
Mięso:
Mielone włożyć do miski , po solić i po pieprzyć.
Cebule obrać i po kroić w małą kostkę i dodać do mielonego. Wszystko razem wymieszać i uformować w niewielkie lulki które lekko rozbić żeby od góry i od spodu były płaskie
Patelnie wstawić na ogień wlać olej i jak już będzie rozgrzany smażyć befsztyki.
W między czasie podgrzać wcześniej usmażoną cebulę.
Na talerzach ułożyć ziemniaki, następnie usmażone befsztyki i ułożyć na nich usmażoną cebule.