pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bejca musztardowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobra bejca do mięsa wieprzowego, szczególnie karkówki.

Bejca musztardowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bejca musztardowa

 

  • 4 łyżki musztarda,
  • 1 łyżeczka majeranek,
  • 4 czosnek ząbki,
  • 1/2 owocu sok z cytryny,
  • kolendra do smaku,
  • 2 szczypty Sól,
  • 1 szczypta cukier,
  • 3 łyżki oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Bejca musztardowa
W moździerzu ucieramy drobno posiekany czosnek, majeranek, kolendrę oraz sól. W miseczce łączymy musztardę z sokiem z połowy cytryny oraz oliwę. Dodajemy utarte zioła z moździerza, cukier i wszystko dokładnie mieszamy.
Bejca musztardowa
Na mięsie
Bejca musztardowa
Mieszanie składników