Sposób przygotowania:
Bekon po angielsku
Fasolke drobna, badz fasole typu jas namoczyc na kilka godzin przed ugotowaniem. Fasolka drobniejsza moze byc namoczona na 2-3 godziny przed ugotowaniem, bo gotuje sie szybciej. Namoczona fasolke przelozyc do garnka razem z woda, w ktorej sie moczyla. Gotowac na niewielkim ogniu do czasu az bedzie miekka. Doprawic na koniec koncentratem pomidorowym i papryka mielona chili. Posypac swiezymi lub suszonymi ziolami; jesli nie jest ona wystarczajaco gesta zrobic zasmazke z maki. Fasolke ta podgrzac pozniej na odrobinie masla, bo dzieki temu nabierze ona fajnego, maslanego smaku. Bekon podsmazyc na ciemny kolor, tak by jego plasterki byly chrupiace. Taki podsmazony bekon podaje sie polany fasolka, z trojkatami upieczonego w tosterze chleba.
Babciagramolka
luna
Chupnięta
wioletta_koziel
marietta
nikogo
nawet w szkocji tak jadają :-)
Triniti