Sposób przygotowania:
Beza z jeżynami
Do misy przelej chłodne białka, po czym ubij je stopniowo dodając cukier, kiedy piana stanie się sztywna i błyszcząca, dodaj do niej mąkę ziemniaczaną wraz z octem, całość delikatnie połącz. Pianę wyłóż na wcześniej przygotowaną formę i delikatnie rozsmaruj tworząc kształt koła.
Tak uformowaną bezę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 90 min w 150 stop, upieczoną bezę pozostaw w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
W między czasie przygotuj krem, w misce ubij zimną śmietankę, następnie dodaj do niej serek mascarpone i cukier puder, całość delikatnie wymieszaj.
Krem delikatnie przełóż na upieczoną i ostudzoną bezę, na kremie ułóż umyte i osuszone owoce.
Tak uformowaną bezę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 90 min w 150 stop, upieczoną bezę pozostaw w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
W między czasie przygotuj krem, w misce ubij zimną śmietankę, następnie dodaj do niej serek mascarpone i cukier puder, całość delikatnie wymieszaj.
Krem delikatnie przełóż na upieczoną i ostudzoną bezę, na kremie ułóż umyte i osuszone owoce.
SylaUla