Sposób przygotowania:
Bezglutenowa babka ryżowa
Masło rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na puch. Następnie dolewamy ostudzone masło i miksujemy do połączenia. Na koniec przesiewamy do masy mąkę ryżową z proszkiem do pieczenia i miksujemy razem, aż składniki dobrze się połączą.
Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy babkę przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną babkę studzimy, polewamy rozpuszczoną polewą oraz posypujemy posypką.
Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy babkę przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną babkę studzimy, polewamy rozpuszczoną polewą oraz posypujemy posypką.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
bardzo dziękuję