Sposób przygotowania:
Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatellaPrzygotowanie ciasta
Miksujemy miękkie masło z cukrem na kremową, puszystą masę. Dodajemy 2 jaja, 1 żółtko i mleko. Ciasto ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kokosową, mąkę ryżową, proszek do pieczenia oraz ziarna z laski wanilii. Ciasto dokładnie mieszamy.
Pieczenie ciasta
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni.
Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 24 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. Do formy przekładamy ciasto, wyrównujemy jego wierzch.
Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut.
Krem stracciatella
Miksujemy serek philadelphia ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodajemy gorzką czekoladę pokrojoną na grubsze kawałki.
Ciasto dekorujemy kremem oraz kawałkami gorzkiej czekolady.