zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 713]

Jabłecznik z kruszonki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste ciasto z jabłkami, robi się je szybko i łatwo. Zamiast jabłek można użyć śliwek, brzoskwiń czy gruszek.

Jabłecznik z kruszonki Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Jabłecznik z kruszonki

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z kruszonki
Margarynę, cukier i mąkę mieszam w mikserze ( widełkami) do uzyskania kruszonki. Odsypuję szklankę ( zostanie na wierzch ciasta)

Mleko mieszam z proszkiem do pieczenia, wbijam jajka i chwile miksuję. Taką mieszankę wlewam do „kruszonki” i mieszam chwilkę łyżką, niedokładnie ( zostają grudki)

Jabłka obieram, i kroję, każde na 12 kawałków.

Ciasto przekładam na blaszkę 38x27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję wierzch cynamonem, układam jabłka, które także oprószam cynamonem.

Wierzch posypuję pozostawioną kruszonką.

Piekę 45 minut w 180 st. C
Jabłecznik z kruszonki
Margarynę, cukier i mąkę mieszam w mikserze ( widełkami) do uzyskania kruszonki
Jabłecznik z kruszonki
Jabłka obieram, i kroję, każde na 12 kawałków.
Jabłecznik z kruszonki
Ciasto przekładam na blaszkę 38x27 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Jabłecznik z kruszonki
układam jabłka, które także oprószam cynamonem.
Jabłecznik z kruszonki
Wierzch posypuję pozostawioną kruszonką.
Jabłecznik z kruszonki
Piekę 45 minut w 180 st. C