Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kruszonki
Margarynę, cukier i mąkę mieszam w mikserze ( widełkami) do uzyskania kruszonki. Odsypuję szklankę ( zostanie na wierzch ciasta)
Mleko mieszam z proszkiem do pieczenia, wbijam jajka i chwile miksuję. Taką mieszankę wlewam do „kruszonki” i mieszam chwilkę łyżką, niedokładnie ( zostają grudki)
Jabłka obieram, i kroję, każde na 12 kawałków.
Ciasto przekładam na blaszkę 38x27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję wierzch cynamonem, układam jabłka, które także oprószam cynamonem.
Wierzch posypuję pozostawioną kruszonką.
Piekę 45 minut w 180 st. C
Mleko mieszam z proszkiem do pieczenia, wbijam jajka i chwile miksuję. Taką mieszankę wlewam do „kruszonki” i mieszam chwilkę łyżką, niedokładnie ( zostają grudki)
Jabłka obieram, i kroję, każde na 12 kawałków.
Ciasto przekładam na blaszkę 38x27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję wierzch cynamonem, układam jabłka, które także oprószam cynamonem.
Wierzch posypuję pozostawioną kruszonką.
Piekę 45 minut w 180 st. C
redakcja
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Pyszny Bożenko, dziękuję i polecam :)